Ulkomuototuomarikoulutus barbettien kohdalla laajenee

Uusien ulkomuototuomareiden rotukohtainen koulutus riippuu rodun rekisteröintimääristä niin, että harvalukuisille roduille koulutus koostuu lyhyestä tutustumisesta 0-2 rodun edustajaan koulutustilaisuudessa sekä kirjalliseen materiaaliin. Lukumäärältään suuremmissa roduissa koulutuksessa on arvostelukoe, jossa esiintyy useita eritasoisia rodun edustajia, ja tuomarikokelaat arvostelevat koirat näyttelynomaisesti rotumääritelmään verrattuna. Eli näillä roduilla uusien tuomareiden tuntemus rodusta on selkeästi parempi.

Barbet on ollut harvinaisten rotujen listalla, mutta vuosi sitten huomasimme, että rekisteröintimäärät oikeuttaisivat rodun poistamisen harvinaisten rotujen listalta. Yhdistyksen hallituksen ja jalostustoimikunnan puolesta tehtiin esitys perusteluineen  Kennelliiton ulkomuototuomarikoulutuksesta vastaavalle siitä, että rotu poistettaisiin listalta. 

Aktiivisuus on palkittu, ja vuoden 2018 alusta voimaan tulleissa säännöissä barbet ei enää ole harvinaisten rotujen listalla, ja täten ulkomuototuomarikoulutus rodun osalta tulee olemaan entistä laajempaa ja uudet ulkomuototuomarit saavat paremman kuvan rodusta.

This entry was posted in Barbet artikkelit. Bookmark the permalink.