TAUSTATIEDOT: VASTAAJAT/OMISTAJAT

 

Aiempi kokemus koirista

  • Kyselyyn vastasi 68 suomalaista barbetin omistajaa.

  • Vastaajista 11 vastasi useamman koiran osalta, ja tämä lisäksi muutamalla muulla on/on ollut tiettävästi useampi barbet. Arviolta noin kolmasosalla vastaajista on kokemusta useammasta barbetista.

  • Vastaajista 15 % on kasvattanut/kasvattaa barbetteja tai muun rotuisia koiria.

  • Suurimmalla osalla vastaajista on aiempaa kokemusta koirista, vajaalle kolmannekselle barbet on ensimmäinen koira.

  • Vastaajilla on kokemusta kaikkiaan 51 eri rodusta tai roturyhmästä (kaikissa vastauksissa ei rotua määritelty tarkkaan esim. mäyräkoira, villakoira). Selkeästi eniten kokemusta on 8-ryhmän roduista, varsinkin espanjanvesikoirasta.

Asuinpaikka ja talouden eläimet

Yli puolet omistajista elää taajamassa (53 %) ja vähän vajaa kolmannes maalla (31 %). Kaupungissa asuu runsas kymmenes osa vastaajista ja koirista. Kaupungissa asuvista suurin osa (80 %) asuu kerrostalossa. Maalla asuvilla omistajilla on tyypillisesti enemmän sekä barbetteja että koiria yleensä. Maalla taloudessa asuu keskimäärin 1,6 barbettia ja noin 2/3 talouksista on useampi koira (mikä tahansa rotu). Barbetteja on keskimäärin taajamassa 1,1 kpl/talous ja kaupungissa 1/talous – noin joka kolmannessa taloudessa on useampi koira.

Kaiken kaikkiaan suurin osa barbeteista (57 %) elää taloudessa, jossa on useampi koira (barbet tai muun rotuinen). Varsinkin maalla asuvat barbetit elävät myös monien muiden eläinten kanssa (kissa, hamsteri, akvaario, kani, kana, lammas, fasaani, sorsa, hevonen). Taajamissa ja kaupungissa eläinkumppanina olivat kissa, hamsteri, kilpikonna ja kani.