Uroslista

Uroslista on lista urosten omistajien jalostukseen tarjoamista uroksista. Barbet Finland ry tai sen jalostustoimikunta ei ota kantaa tai vastuuta uroksen sopivuudesta jalostukseen. Listalle otettavien urosten terveystietoja tai -alttiuksia ei valvota, vastuu tästä jää kasvattajalle ja uroksen omistajalle. Koska kasvatussuunnitelmia tehdään yleensä pitkällä aikajänteellä, listalle otetaan myös uroksia, jotka ovat jalostussuositusten perusteella vielä liian nuoria jalostuskäyttöön. Kasvattajan ja uroksen omistajan tulee harkita jalostukseen suunniteltujen koirien ominaisuuksia kokonaisuutena.

Uroksen omistajalla on aina päätösvalta uroksensa jalostuskäytöstä, ja kasvattajan kanssa yhtäläinen vastuu rodun tulevaisuudesta. 

Uroslistalle voi ilmoittaa barbeturoksen, joka täyttää alla luetellut vaatimukset. 

  • Uroksen on täytettävä PEVISA-vaatimukset. Silmätarkastuksen voimassaoloa koskee kuitenkin alla oleva poikkeus.
  • Uroksella tulee olla tehtynä ainakin yksi virallinen silmätarkastus, mutta lausunnon ei tarvitse olla voimassa. 
  • Urosta ei oteta listalle, jos sen PEVISA:n mukainen jälkeläismäärä on täyttynyt.
  • Jos uroksella on alle 18 kk vanhoja jälkeläisiä, urosta ei oteta listalle. Jos urokselle syntyy jälkeläisiä, poistetaan uros 18 kuukaudeksi listalta. Uroksen omistajan on tämän jälkeen itse ilmoitettava uros listalle uudestaan niin halutessaan.

Uroksen omistaja voi ilmoittaa uroksen jalostusuroslistalle täyttämällä uroslistalomakkeen. Yhdistyksen jäsenille uroslista on ilmainen, muille 25 € / kalenterivuosi (tai vajaa vuosi, jos sille syntyy jälkeläisiä). 

Uroksen ja sen omistajan tietojen oikeellisuus ja ajantasaisuus uroslistalla on omistajan vastuulla. Tietojen päivittämiseksi ota yhteyttä webmasteriin (webmaster@barbet.fi). Urokset listataan aakkosjärjestyksessä. 

______________________________________

Deestelle Corona Konna
säkäkorkeus 56 cm
FI MVA
käytetään metsästykseen

Omistaja 
Satu Tolvanen
satu.tolva @ gmail.com
050 364 8278