Pentuvälitys

Pennunostajalle

Pentuvälityksessä on kasvattajien jalostustoimikunnalle ilmoittamat pentueet ja pentuesuunnitelmat. Pentua harkitsevan kannattaa olla yhteydessä suoraan kasvattajiin ja tiedustella myös kasvattajien pidemmän tähtäimen suunnitelmia. Tällöin on myös hyvä mahdollisuus keskustella kasvattajan tavoitteista tulevien pentueiden suhteen sekä millaisia koteja kasvattajat pennuille etsivät.

Pennunostaja saa kasvattajalta tietoa pennun vanhemmista ja lähisukulaisista.  Pennunostajan kannattaa pyytää em. tiedot kirjallisena. Kennelliitto velvoittaa myös kasvattajia antamaan kirjalliset hoito- ja ruokintaohjeet pennunostajille. Mikäli koirassa ilmenee sairauksia, omistajaa pyydetään informoimaan jalostustoimikuntaa asiassa.

Mm. Kennelliiton sivuilta löytyy paljon hyödyllistä pennun hankintaan liittyvää tietoa. Hankikoira.fi-sivustolle on kerätty tietoa eri roduista, pennun hankinnasta, ja koiran omistamisesta. Siellä voi myös testata omaa koiratietämystään. 

 

Pentueilmoitukset   

  *   Yhdistyksen pentuvälitykseen otetaan 15.1.2019 alkaen ainoastaan pentueita joista on ennen astutusta tehty jalostustiedustelu. (Perustelluissa poikkeustapauksissa, jos esim. urosta joudutaan viimetipassa vaihtamaan, voidaan tiedustelu hyväksyä myös jos se on tehty välittömästi astutuksen jälkeen). Huom. jatkossakin välitykseen voidaan ottaa yhdistelmiä jotka eivät välttämättä täytä kaikkia toimintaohjeen sääntöjä, mutta kuten nytkin, ne mainitaan ilmoituksessa.
  *   Pentuvälitykseen otetaan ilmoituksia vain kasvattajilta jotka ovat allekirjoittaneet Kennelliiton kasvattajasitoumuksen. Kasvattajasitoumus löytyy Kennelliiton sivuilta.

Pentueilmoitus on Barbet Finland ry:n jäsenille maksuton. Muille ilmoitus maksaa 25 €.  Kasvattajan tulee päivittää pentueilmoituksen tiedot kun narttu on astutettu, kun pentue on syntynyt ja kun ilmoituksen saa poistaa. Pentueissa vapaana olevien pentujen tilanteesta kasvattajan tulee ilmoittaa pentuvälittäjälle vähintään kahden viikon välein. Mikäli tietoja ei päivitetä, pentueilmoitus voidaan poistaa.

Pentueilmoitukset on jaettu kahteen ryhmään, ne jotka täyttävät PEVISA-vaatimukset ja jalostussuositukset ja ne jotka eivät täytä niitä kaikilta osin.

Pentueilmoitukset voi lähettää osoitteeseen jalostus @ barbet.fi.

 

PEVISA:n ja jalostussuositusten vaatimukset täyttävät yhdistelmät:

Syntyneet pentueet 

Ei pentueita tällä hetkellä

Astutukset

Odotettavissa keväällä 2024

 Kasvattaja Bravefellow
Pia Björn
044 0492270
bravefellow @ suomi24.fi
 Yhdistelmä Emä Isä
Vanhemmat Bravefellow Saimi
FI48611/21
Karhulan Ares
FI54396/19
Lonkat C/C A/A
Kyynärät  0/0 1/0
Silmät ok  ok
Aikaisemmat jälkeläiset Suomessa  0  0
Lisätiedot  
Yhdistelmä täyttää jalostussuositukset. Yhdistelmän sukutaulu: KoiraNet
Odotettavissa viikolla 28

 Kasvattaja Deestelle
Sari Kinnunen
044 549 0609
sarikinnunen00 @ gmail.com
 Yhdistelmä Emä Isä
Vanhemmat Deestelle Ice Cold Cinderella
ER25770/19
Deestelle Corona Konna
FI32547/20
Lonkat B/A C/B
Kyynärät  0/0 0/0
Silmät ok  ok
Aikaisemmat jälkeläiset Suomessa  4  0
Lisätiedot

Molemmat vanhemmat ovat metsästys käytössä. Pennuille halutaan aktiivisia ja vastuullisia koteja.

Yhdistelmä täyttää jalostussuositukset. Yhdistelmän sukutaulu: KoiraNet

 

Suunnitteilla olevat pentueet

Ei pentueita tällä hetkellä

Yhdistelmät jotka eivät täytä PEVISA:n ja jalostussuositusten vaatimuksia:

Syntyneet pentueet 

Ei pentueita tällä hetkellä

Astutukset

Ei pentueita tällä hetkellä

Suunnitteilla olevat pentueet

Ei pentueita tällä hetkellä

Aikuiset barbetit etsivät uutta kotia