Barbet Finland ry

Rotuyhdistys Barbet Finland ry perustettiin 22.10.2006 ja rekisteröitiin 4.3.2007. Rotujärjestönä toimii Suomen Spanieliliitto – Finlands Spanielförbund ry. Barbet Finland ry on Suomen Kennelliiton, Suomen Spanieliliiton ja Helsingin seudun kennelpiirin jäsen.

Yhdistys harjoittaa rotuun liittyvää tiedonkeruuta ja tilastointia, koulutus-, tiedotus- ja julkaisutoimintaa. Yhdistys ylläpitää yhteyksiä Suomen Kennelliitto-Finska Kennelklubben ry:een, rotujärjestöönsä Suomen Spanieliliittoon sekä muihin alan järjestöihin kotimaassa.

Jalostusneuvonnasta ja jalostustarkastuksista vastaa barbettien jalostustoimikunta, joka toimii suoraan rotujärjestönsä Suomen Spanieliliiton alaisuudessa.

Ranskan rotuyhdistys

Barbetin rotuyhdistys alkuperämaassa Ranskassa on Club du Barbet, Lagotto et Autres Chiens d’Eau.