Tervetuloa Barbet Finland ry:n sivuille

Barbet Finland ry on valtakunnallinen rotuyhdistys joka on perustettu vuonna 2006. Yhdistyksen tarkoituksena on kannustaa barbet-kasvattajia noudattamaan rotumääritelmää ulkomuodon ja käyttöominaisuuksien osalta sekä tekee kaiken voitavansa rodun kehittämiseksi ja pitämiseksi korkeatasoisena.

von Willebrandin tauti ja geenitesti barbetilla

von Willebrandin tauti tyyppiä II ja barbetit

GENOSCOPER laboratorio, joka tekee MyDogDNA geenitestiä, tekee tutkimusta barbetien von Willebrandin taudista tyyppiä II (verisairaus, periytyminen autosomaalinen väistyvä). MyDogDNA testeissä on barbeteissa löytynyt muutamia taudin kantajia. Taudin kantajat eivät siis ole sairaita, eivätkä koskaan tule tähän sairastumaan.

Tutkimusta varten tarvitaan näytteitä myös sairaista koirista, jotta geenitestin paikkansa pitävyys barbeteilla voitaisiin todentaa. Olemassa oleva vW-geenitesti on laboratorion mukaan ollut pätevä niillä roduilla, joilla tautia on tavattu, ja nyt siis halutaan selvittää onko näin myös barbetin kohdalla. Jos barbetillasi on todettu von Willebrandin tauti tai sillä on todettu epänormaalin runsasta verenvuotoa (hampaiden vaihdon, juoksujen, haavojen, leikkausten yms. yhteydessä) ole yhteydessä suoraan Genoscoperiin: info @ mydogdna.fi tai 050 3678 282. Sähköpostin otsikkoriville: “BARBET von Willebrandin tauti”

Tauti on vakava, mutta koira voi sairastaa sitä piilevänä, mikäli ei ole joutunut verenvuotoa aiheuttavaan tilanteeseen. Mikäli geenitesti validoidaan, voisimme jalostusvalinnoilla estää vW-tautia sairastavien barbetien syntymisen.

 20% alennus MyDogDNA-testistä barbeteille helmikuun ajan

Ranskan rotuyhdistys on neuvotellut Genoscoperin kanssa alennuksen BARBETEILLE MyDogDNA-testiin: helmikuun aikana tilatuista testeistä saa 20% alennuksen. Testin voi tilata MyDogDNA-sivuilta (http://www.mydogdna.com/fi), muista laittaa kampanjakoodiksi BARBET2016.

Lisäys kutsuun barbettien rotukohtaiseen neuvotteluun su 28.2.2016 klo 13.00 alkaen

Alustavat ehdotukset toimintaohjeen päivitykseen on nähtävissä täällä. Kommentteja voi lähettää jalostustoimikunnalle 21.2.2016 mennessä osoitteella jalostus @ barbet.fi, viestin osoitteeseen teksti “toimintaohjeen päivitys”.

Vuoden 2016 tapahtumat päivitetty

Tapahtumat-sivulle on päivitetty yhdistyksen järjestämät anotut kokeet kesälle 2016. Kannattaa merkitä ajankohdat ajoissa kalenteriin, ja huomioida ilmoittautumisajat. Lähes kaikissa kokeissa yhdistyksen jäsenillä on edullisempi osanottomaksu!

Kutsu Barbet Finland ry:n sääntömääräiseen vuosikokoukseen ja barbettien rotukohtaiseen neuvotteluun su 28.2.2016 klo 13.00 alkaen

Paikka: ABC Keljonkangas, Eteläväylä 17, 40530 Jyväskylä

Barbettien rotukohtainen neuvottelu klo 13.00

Rotukohtaisessa neuvottelussa sovitaan jalostuksen toimintaohjeen päivityksestä.

Tervetuloa!
Barbettien jalostustoimikunta

 

Barbet Finland ry:n sääntömääräinen vuosikokous
(heti rotukohtaisen neuvottelun päätyttyä) noin klo 15.00

ESITYSLISTA 

 1. Kokouksen avaus
 2. Valitaan kokouksen puheenjohtaja, sihteeri, kaksi pöytäkirjantarkastajaa ja kaksi ääntenlaskijaa
 3. Todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus
 4. Hyväksytään kokouksen työjärjestys
 5. Esitetään tilinpäätös vuodelta 2015, toimintakertomus sekä toiminnantarkastajien lausunto
 6. Päätetään tilinpäätöksen vahvistamisesta ja vastuuvapauden myöntämisestä hallitukselle ja muille vastuuvelvollisille
 7. Vahvistetaan liittymis- ja jäsenmaksujen suuruudet vuodelle 2016
 8. Vahvistetaan toimintasuunnitelma sekä tulo- ja menoarvio vuodelle 2016
 9. Valitaan hallituksen puheenjohtaja sekä muut jäsenet erovuoroisten tilalle vuosille 2016-2017
 10. Valitaan toiminnantarkastaja ja hänelle varatoiminnantarkastaja
 11. Päätetään haetaanko rotua harrastavan yhdistyksen oikeuksia

 

Tervetuloa!
Barbet Finland ry:n hallitus

Jotta osaamme tilata riittävästi kahvia/teetä ja pientä purtavaa kokoukseen tuleville jäsenille, ilmoittauduthan ennakkoon 25.2.2016 mennessä osoitteeseen petra.jormalainen @ gmail.com

Laita ilmottautumismailin otsikoksi “Barbetkokous 2016”, kiitos!

 

Nettisivujen päivitys

Yhdistyksen nettisivuja päivitetään, joten sivurakenne ja ulkonäkö voivat poiketa totutusta. Tavoitteena on kuitenkin tässä vaiheessa pitää sivut toiminnassa päivityksenkin aikana. Myös uutta ja päivitettyä sisältöä on luvassa. Pahoittelemme päivityksestä mahdollisesti aiheutuvia haittoja.