Tervetuloa Barbet Finland ry:n sivuille

Barbet Finland ry on valtakunnallinen rotuyhdistys joka on perustettu vuonna 2006. Yhdistyksen tarkoituksena on kannustaa barbet-kasvattajia noudattamaan rotumääritelmää ulkomuodon ja käyttöominaisuuksien osalta sekä tekee kaiken voitavansa rodun kehittämiseksi ja pitämiseksi korkeatasoisena.

Match Show Hämeenlinnassa Su 24.8.2014

Katso tarkemmat tiedot tapahtuman mainoksesta:

Match Show 24.8.2014 -mainos

Barbet bullet 31.10.

Seuraavan Barbet Bulletin deadline on 31.10.

Jäseniltä toivotaan lehteen barbet -aiheisia juttuja tai kivoja kuvia. Juttuja ja kuvia voi lähettää osoitteeseen anhakkarainen@gmail.com.

MH-luonnekuvaus

27.–28.9.2014 Maaninka

8.30 Järj. Suomen Bouvier ry. Kuvaajat Jorma Kerkkä ja Arja Jauhiainen.

Ilm. 31.7. mennessä Mirja Ojainväli, Sandelsinkatu 10 as 2, 70500 Kuopio, 044 358 2889, mirja.ojainvali(ät)gmail.com. Osall.maksu: Barbet Finland ry:n, Suomen Bouvier ry:n, Suomen Serrat ry:n ja Suomen Tanskandoggi ry:n jäsenet 80 €, muut 100 €, tili FI52 5433 0220 0009 43. Etusijalla barbetit, bouvierit, serra de airesin paimenkoirat ja tanskandogit. Ilmoittautumiset ensisijaisesti sähköpostitse.

Taipparitreenejä Etelä-Suomessa

Barbet Finland ry järjestää spanielin taipumuskoetreenejä barbeteille omistajineen pääkaupunkiseudulla sekä Etelä-Hämeessä alkukesän aikana. Koulutusten tavoitteena on valmistaa koirakkoa onnistuneeseen taipumuskokeeseen. Yhdistyksen jäsenille koulutukset ovat maksuttomia. Sopivat treeniajankohdat sovitaan porukalla myöhemmin. Ilmoittautumiset spostilla reetta (ät) elisanet.fi

Ilmaisia joukkonäytteenottoja koirien geenitutkimukseen

Huhtikuussa järjestetään näytteenottoja mm. Espoossa, Lahdessa ja Kalannissa. Lahdessa ja Kalannnissa näytteenotto tapahtuu Match Shown yhteydessä.

Barbettien osalta tutkitaan lähinnä epilepsian periytyvyyttä ja tutkimus on tällä hetkellä aktiivista. Näytteitä tarvitaan kuitenkin vielä sekä terveistä, että sairaista koirista. Mikäli koirastasi ei ole vielä otettu näytettä koirien geenitutkimukseen, osallistuthan tutkimukseen.

Koirasta otetaan verinäyte. Näytettä varten ei tarvitse paastota, karvoja ei ajella eikä näytteenantoon ole ikärajaa! HUOM! Näytteenottoa nopeuttaa ja helpottaa mikäli näytteenottolomake on etukäteen täytetty.

Lisätietoja sekä tarkemmat ajat ja paikat löytyvät koirageenit-sivuilta (www.koirangeenit.fi) kohdasta “ajankohtaista”. Näytteenottolomake löytyy sivulta www.koirangeenit.fi/osallistuminen/lomakkeet.